In 1967 willen enkele leden uit Chiro en KAJ iets meer doen voor de jeugd van de Sint-Annaparochie. Er volgen ontmoetings- en dansavonden in het lokaal achter de Kring en later ‘echte’ clubavonden in een chirolokaal gelegen in de Bedrijvigheidstraat. Club ‘Sint-Anna’ is een feit…

1970: Na onderhandelingen met de parochie volgt de bouw van een eigen lokaal gelegen op parochiale grond naast de eigendom van het kasteel Terlinden. De officiële opening volgt pas op 20 maart 1971.

In de nacht van 25 op 26 augustus 1972 brandt het amper één jaar oude jeugdhuis volledig uit. Dezelfde week nog komt een steunactie op gang en in september volgt een benefietfuif georganiseerd in ‘de vernieuwde zaal van Meuleschette’ (onder initiatief van JH Ypsilon). Terlinden vindt voorlopig onderdak in de schuur van kasteel Terlinden.

jeugdhuis

19 oktober 1973: De eerste statuten worden opgesteld: vzw Jeugdhuis Terlinden is een feit.

27 september 1974: Inhuldiging van het nieuwe lokaal (daar waar het nu nog altijd staat).

1970 – 1985: Kleinkunst, Folk en Rock&Roll in het jeugdhuis. In deze periode mocht ons jeugdhuis grote namen als Zjef Van Uytsel, Wim De Craene, Kris De Bruyne, Johan Verminnen, Ed Kooyman, Jan De Wilde, Willem Vermandere, Raymond van het Groenewoud, Urbanus, … ontvangen. Ook folk doet zijn intrede in het jeugdhuis. De opmerkelijkste namen hierbij zijn Rum en ‘Stampen&Dagen’ uit Lede. Het grote hoogtepunt uit deze periode volgt wanneer op 31 oktober 1984 ons jeugdhuis TC-Matic naar de Sint-Annazaal brengt.

1985-2000: Groepen als Metal Molly, Sioen en Tom Helsen vinden hun weg naar ons jeugdhuis. De lijst met lokale groepen is te groot om op te noemen. Kludde, Witchhammer, Tim’s Favourite Band en Misses Bombie zijn maar enkele van de vele. Daarnaast ook véél fuiven: de beursfuif, de beachparty en de halloweenparty doen hun intrede en vooral eerstgenoemde beursfuif wordt door velen overgenomen. Met de ’25 frankskes’ fuiven worden bezoekersrecords verbroken. Grote hoogtepunt komt er met de Stubru-fuif ‘Was het nu 70,80 of 90’. Deze vond plaats in de voormalige Keizershallen en werd georganiseerd samen met Jeugdhuis Dido (Erpe-Mere). Maar liefst 3000 mensen kwamen opdagen…

2000-2007: Meest kenmerkend voor deze jaren zijn zonder twijfel de ‘222uur’ of beter gezegd ‘tien dagen 24u op 24u het jeugdhuis openhouden en daarnaast nog eens dag en nacht activiteiten organiseren’. De eerste editie vond plaats in 2003.